Gardenlife Støpejernsrist – når du også liker å lage mat over bål?
Denne støpejernsristen kan brukes i en bålskål eller på et bålsted. Den står stødig på tre ben og plasseres enkelt over bålet. Den flyttes enkelt med håndtaket. Så er det bare å bestemme seg for om du vil grille eller bruke risten til en gryte, panne, vaffeljern eller kanskje en brødrister.
Før bruk: Vask risten i varmt vann uten såpe, skyll og tørk grundig. Påfør nå vanlig matolje på risten.
La oljen sitte og trekke inn i risten. For å opprettholde kvaliteten bør risten behandles på denne måten de første 10 gangene den brukes. Ikke tørrstek!
Etter bruk: Bruk aldri stålull eller stålbørste.
Bare en vanlig oppvaskbørste og varmt vann. Jo mer støpejernet brukes, desto lettere blir det å rengjøre – når du husker å olje det de første 10 gangene. Tørk alltid risten helt av, og ikke plasser den der den er fuktig.