Bålpanne - Stål

I denne kategorien finner du bålpanner laget av stål. Disse er vanligvis enkle å flytte rundt og plassere hvor du vil.

Tilpas visning

Filter

Montering

Energikilde

Placering

Producent

Viser alle 32 resultater

Garanti for hygge

Det er ingenting som en knitrende peis som skaper en koselig atmosfære når som helst på døgnet og året. Hvem kan ikke kjenne lukten av brent brød og røykfylt hår … Både barn og voksne fascineres av flammenes dans når mørket faller på.

Både sommer og vinter er det nesten magisk å bli ønsket velkommen av tente fakler og små bålpanner ved inngangsdøren eller rundt om i hagen. Så hvorfor ikke dekorere uterommet ditt med flere bålalternativer for å skape en fantastisk effekt og atmosfære.

Materialer – mange alternativer

Bålplassene er tilgjengelige i stål, støpejern eller et lett keramisk materiale med terrazzo-look. Hvert materiale har sine egne fordeler og ulemper.

Stål er lettere enn støpejern, så det er litt enklere å flytte rundt på. På den annen side er det raskere enn støpejern. Begge metallene får raskt et vakkert, patinert og rustfarget utseende.

Det keramiske materialet endrer ikke utseende og er dessuten enkelt å «ta med seg» dit du vil sitte.

Ta vare på ildstedet ditt og forleng levetiden

Bålpanner trenger egentlig ikke mye vedlikehold. Hvis du husker noen få ting, kan du ha glede av bålplassen din i mange år.

Sørg for å helle ut vannet hvis det har regnet. Det reduserer faren for rustangrep og gjør det lettere å få fyr på bålet 😉 Alle bålpanner i støpejern har et lite dreneringshull i midten. De andre må tippes for at vannet skal renne ut.

Bålpanner av støpejern kan rengjøres med stålbørste et par ganger i året.

Både stål- og støpejernsfat kan behandles med vanlig matolje for å redusere mengden rust. Dytt olje på med et tørkepapir, la det sitte en stund og tørk av.

Lag et godt bål

Finn noen små, tørre kvister og spon – helst av bartre og gjerne ved som har ligget et års tid. Ikke bruk ved som er malt, lakkert eller trykkimpregnert – det avgir giftige damper når det brenner.

Legg litt sammenkrøllet avispapir i midten av bålskålen. Legg tørre kvister og spon rundt avispapiret slik at det danner en pyramide. Tenn opp bålet.

Etter hvert som flammene tar tak, legger du på mer ved – nå kan du begynne å legge på litt større biter. Fortsett til bålet har ønsket størrelse.

Matlaging over bål

Rist litt på ting og «lek ferie» ved å flytte matlagingen utendørs. Om vinteren er det kanskje bare en kopp kakao og en ristet marshmallow som gjelder. Men i sommermånedene er alle muligheter åpne – og vi har alt du trenger: grillrister, vaffeljern, toastjern, pølseholdere, bålsett for matlaging over bål og flotte gryter og panner. Alt du måtte ønske – enten du vil lage en enkelt marshmallow eller et helt måltid!

Inviter for eksempel til søndagsbrunsj i hagen og tilbered all maten over bålet – havregrøt med pålegg, egg og bacon, pølser, pannekaker, vafler, deilig brød … Det er bare fantasien som setter grenser.

Sikkerhet rundt leirbålet

Ild er flott – og farlig! Men hvis du følger noen sikkerhetsregler, trenger det ikke å være farlig.

Vær alltid oppmerksom når du plasserer bålplassen. Både på overflaten og på omgivelsene.
Mange bålplasser kan bli veldig varme på undersiden, og det vil alltid være en glød. Sørg derfor for at bålplassen ikke står på noe brennbart, og at den er i god avstand fra vegetasjon, bygninger og stråtak. Tenn bare bål i stille vær, og ha alltid vann i nærheten!
Ta også godt vare på deg selv med en brannhanske og et skinnforkle.