6 deilige desserter over bĂ„l đŸ”„đŸȘ”

Å lage desserter over bĂ„l er en koselig og stemningsfull mĂ„te Ă„ avslutte en middag utendĂžrs pĂ„. De dansende flammene og den lett rĂžykfylte smaken gir de sĂžte rettene noe helt unikt. Her er noen gode ideer til desserter som egner seg perfekt Ă„ tilberede over bĂ„l, enten det er i en bĂ„lpanne eller et bĂ„lsted i hagen.

🍌 Bananbomber
SkjÊr en banan pÄ langs (uten Ä skjÊre helt gjennom) og fyll den med sjokolade, marshmallows og evt. hakkede nÞtter. Pakk den inn i aluminiumsfolie og legg den i glÞrne i ca. 10 minutter til fyllet har smeltet og bananen er myk.
Du kan ogsÄ grille bananen hel med skallet pÄ. NÄr den er svart og myk, skjÊrer du den opp og fyller den med hakket sjokolade og hva du ellers liker. Server med vaniljeis.

🧇 BĂ„lpannekaker eller vafler
Lag en enkel pannekakerÞre og hell den i en flaske slik at den er lett Ä helle i pannen eller vaffeljernet nÄr du sitter ved bÄlet. Server med rÞmme, iskrem, sirup, sukker eller syltetÞy.

🍎 Grillede epler med kanel og sukker
Ta ut kjernen av et eple og fyll det med smĂžr, sukker og kanel. Pakk det inn i aluminiumsfolie og stek det i glĂžrne i ca. 15-20 minutter. Resultatet er en myk og smakfull dessert som smaker godt med litt rĂžmme eller vaniljeis til.

🍍 Grillet ananas med Malibu sjokoladesaus
SkjĂŠr skallet av ananasen, del den i fire biter og fjern stilken. SkjĂŠr hver av de fire bitene i mindre skiver. Legg skivene pĂ„ en grillrist over glĂžrne, og la skivene bli lett brune pĂ„ begge sider. Smelt en sjokoladeplate med œ-1 dl flĂžte og 1 ss Malibu i en kjele. Malibu. Server den grillede ananasen med vaniljeis og sjokoladesaus.

đŸ« Sjokoladefondue
Smelt sjokolade i en liten kjele over bÄlet og dypp frukt, kjeks eller marshmallows i den flytende herligheten. En enkel, men populÊr dessert som kan varieres etter smak og behag.

đŸ„§ Eplepai eller bĂŠrsmuldre
Finn din favorittoppskrift pÄ pai eller smuldre og lag den over bÄl. En varm stÞpejernsgryte fungerer som en liten ovn. Sett gryten med lokk pÄ bÄlet for Ä varme den opp. Kjevle ut paideigen og legg den i et smurt, rundt foliebrett. Tilsett det deilige eplefyllet og legg foliebrettet i den nÄ svÊrt varme pannen. Stek i 45 minutter og server med lettpisket krem.
FremgangsmÄten er den samme for bÊrsmuldre. Varm opp pannen. Legg bÊrene i et rundt foliebrett, dryss over sukker og vanilje. Fordel smuldredeigen pÄ toppen, sett formen i pannen og stek.

Med disse ideene kan du unne deg selv og gjestene dine deilige, hjemmelagde bÄldesserter. Du finner mer tilbehÞr til bÄlplasser, bÄlstativer og utepeiser her. Bon appétit!